Etihad obiad

Czym Nas karmią w samolocie? #4 Etihad – Abu Dhabi – Bombaj

Czym Nas karmią w samolocie?

 

Linia lotnicza: Etihad

Trasa: Abu Dhabi (Zjednoczone Emiraty Arabskie) – Bombaj (Indie)

 

Dziś ponownie zaglądamy na „talerze” linii lotniczych. Tym razem degustujemy, to co zaserwowały nam azjatyckie linie Etihad.

Poza standardowym zestawem napojów (soki, woda, kawa, herbata oraz czerwone i białe wino) dostaliśmy ładne menu, z którego dostałem następujące dania:

Etihad - menu

  • Sałatka, której głównym składnikiem był maftoul, czyli inaczej mówiąc palestyński kuskus
  • Khatta murgh, czyli kurczak w stylu indyjskim z ryżem wypieczonym z kurkumą oraz haryali mutter, co mówiąc wprost było zielonym groszkiem w zielonym sosie (wpisując w internecie tą orientalną nazwę można znaleźć przepisy jak to przygotować)
  • Ryżowy pudding z jagodowym musem
  • Białe pieczywo w postaci bułki
  • Nie mogło zabraknąć również białego wina 🙂

Etihad - kolacja

Etihad - kolacja

Zdjęcia jakością niestety nie grzeszą, ponieważ było dość liche światło podczas spożywania posiłków. Zapewniam jednak, że dania były smaczne i były świetnym starterem przed rozpoczęciem prawdziwej przygody z indyjską kuchnią!

3 myśli na temat “Czym Nas karmią w samolocie? #4 Etihad – Abu Dhabi – Bombaj

  1. Nie chcę wiedzieć, z czego oni to robią…serio 🙂
    Co z tego, że wygląda apetycznie :D?
    Zazwyczaj wygrzebuję coś, co jeszcze jako tako wygląda….

    Tam nawet mango nie smakuje jak mango…

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *