Czym Nas karmią w samolocie? Co serwują w Etihad? Na jaki posiłek można liczyć podczas lotu? Co podają na obiad w samolocie? Sprawdźmy!
Czym Nas karmią w samolocie?
Linia lotnicza: Etihad
Trasa: Abu Dhabi (Zjednoczone Emiraty Arabskie) – Bombaj (Indie)
Dziś ponownie zaglądamy na “talerze” linii lotniczych. Tym razem degustujemy, to co zaserwowały nam azjatyckie linie Etihad.
Poza standardowym zestawem napojów (soki, woda, kawa, herbata oraz czerwone i białe wino) dostaliśmy ładne menu, z którego dostałem następujące dania:
- Sałatka, której głównym składnikiem był maftoul, czyli inaczej mówiąc palestyński kuskus
- Khatta murgh, czyli kurczak w stylu indyjskim z ryżem wypieczonym z kurkumą oraz haryali mutter, co mówiąc wprost było zielonym groszkiem w zielonym sosie (wpisując w internecie tą orientalną nazwę można znaleźć przepisy jak to przygotować)
- Ryżowy pudding z jagodowym musem
- Białe pieczywo w postaci bułki
- Nie mogło zabraknąć również białego wina 🙂
Zdjęcia jakością niestety nie grzeszą, ponieważ było dość liche światło podczas spożywania posiłków. Zapewniam jednak, że dania były smaczne i były świetnym starterem przed rozpoczęciem prawdziwej przygody z indyjską kuchnią!
Komentarze
Nie chcę wiedzieć, z czego oni to robią…serio 🙂
Co z tego, że wygląda apetycznie :D?
Zazwyczaj wygrzebuję coś, co jeszcze jako tako wygląda….
Tam nawet mango nie smakuje jak mango…
I cały czar powietrznej kuchni prysł 😛 mam wrażenie, że najlepiej zwykle smakują desery 😉
Sałatka i ryżowy pudding brzmią dobrze 🙂 Jeśli Qatar serwuje podobne sałatki (wygląda tak samo) to nawet smaczne 😀