Czym Nas karmią w samolocie? #6 Edelweiss – Zurich – Antalya

Czym Nas karmią w samolocie?

Linia lotnicza: Edelweiss Air

Trasa: Zurich (Szwajcaria) – Antalya (Turcja)

Pierwszy raz miałem przyjemność zawitać na lotnisku w Szwajcarii i zakosztować podniebnej kuchni. Choć menu nie było jakieś rozbudowane, a posiłek dość skromny, to jednak podany i przygotowany był niczym w dobrej restauracji. Niestety nie mieli soku pomidorowego (olaboga) !

Zatem przejdźmy do talerza:

  • Ziemniaki w sosie musztardowym
  • Chrzan śmietankowy podany niczym beza
  • Delikatna wołowinka
  • Ciepłe pieczywo, którym można było się częstować bez ograniczeń. Było przepyszne! Zwłaszcza, gdy rozpłynęło się na nim masło 😉
  • Można był również poprosić o wino Prosecco Treviso

Jak to tej pory było to najlepsze pieczywo jakie miałem okazje zjeść w samolocie. Być może jak na danie obiadowe to niewiele, ale z chęcią przyjąłbym to ponownie jako lunch lub kolację.

Edelweiss - lunch

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *