Czym Nas karmią w samolocie? Co serwują w Air france? Na jaki posiłek można liczyć podczas lotu? Co podają na obiad w samolocie? Sprawdźmy!
Czym Nas karmią w samolocie?
Linia lotnicza: Air France
Trasa: Santiago (Chile) – Paryż (Francja)
Kolejna odsłona gastronomicznych doznań. Tym razem przenosimy się na francuskie salony. Ślimaków ani żabich udek nie było, ale i tak było smacznie!
Na sam początek trzeba przyznać Francuzom, że postarali się o menu. Ładne i estetyczne. Choć kartonikiem się nie najemy, to przynajmniej dobry znak na początek.


Pierwszym napojem jakim zostajemy poczęstowani jest szampan. Akurat na niego się nie skusiłem, ale w zamian sięgnąłem po to co zawsze, czyli białe wino. Winko całkiem zacne, więc tak jak szybko się pojawiło, tak również szybko zniknęło. Ot taka magia!
Jeśli chodzi o napoje to do dyspozycji mamy:
- szampan
- wino białe i czerwone
- piwo (Heineken)
- woda mineralna
- sok pomarańczowy i jabłkowy
- cola
- tonic
- kawa
- herbata
- gorąca czekolada (!)


Na pierwszy konkretny posiłek zaserwowano pierś z kurczaka, ziemniaczki z bekonem i brokułem. Do tego kuskus z pomidorem, sałatą i cytryną do skropienia. Na deser wafelek i ciastko. Wszystko wyjątkowo smaczne!
Na drugi rzut dostaliśmy omlet z ziemniakami i pomidorem (to akurat było średnie). Dodatkowo 2 bułeczki, masło i drzem. W ramach witaminowego zastrzyku zaserwowano kawałek pomarańczy, ananasa i jabłka oraz sok pomarańczowy, a także mały jogurt. Ogólnie posiłek dobry i syty.